Jeg synes jeg var nødt til, at dele denne opskrift fra min kogebog Vegansk (link til Saxo), da det er en af de retter fra bogen jeg laver ofte. Jeg har lavet denne opskrift SÅ mange gange, især i weekenderne når vi sidder længe ved morgenbordet, nyder morgenmaden og hinandens selskab. Jeg tilføjer risprotein for, at vaflerne skal mætte lidt mere, men det kan også erstattes af et par ekstra spiseskefulde mel.
Dette indlæg indeholder affiliatelinks til Saxo og webshoppen GreenGoddessGuide.
Har du endnu ikke fået fingrene i min kogebog, kan den købes lige her!
- 1 moden banan
- 3 dl plantemælk, f.eks. havre- eller rismælk
- 80 g havregryn
- 2 spsk fuldkornsmel, f.eks. fuldkornsspeltmel
- 20 g risprotein med vaniljesmag<a href=”https://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=21453&bannerid=42770&htmlurl=https://www.greengoddess.dk/butik/magiske-ingredienser/plantforce-synergy-protein-800g-flere-varianter/”> (link til proteinpulver</a>
- 1/2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1/2 tsk stødt kanel
- Kokosolie til stegning
- Blend banan og plantemælk godt sammen.
- Tilsæt havregryn, fuldkornsmel, bagepulver, vaniljepulver og kanel.
- Blend det hee godt sammen og lad dejen stå og trække i 10-15 minutter.
- Varm vaffeljernet op.
- Smelt en smule kokosolie på jernet, når lampen lyser grønt.
- Hæld derefter ca. 1 dl dej på vaffeljernet, luk låget og lad vaflerne bage, indtil lampen igen lyser grønt – lad dig ikke friste til at åbne vaffeljernet før tid. Sådan fortsætter du med al dejen.
- Server vaflerne med mørk sirup og friske bær.