Crispy granola med poppet quinoa og bær

Jeg elsker en god granola til min morgenmad. Jeg bruger det som topping på smoothiebowls, på vegansk yoghurt, f.eks. hjemmelavet kokosyoghurt (opskrift på vej) eller med havremælk og frisk frugt. Hvis du ikke gider at betale overpris for en god granola, kan du med fordel lave din egen. Du får her inspiration til en lækker og frisk granola med poppet quinoa og frysetørrede bær. 

Tip: Poppet quinoa kan købes i helsekostbutikker, f.eks. eller i Søstrene Grene (75 g for 20,-).

Crispy granola med poppet quinoa og bær
Cuisine: Morgenmad
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: Et stort glas
En lækker og sprød granola sødet med agavesirup og æble juice og et syrligt twist fra frysetørrede bær.
Ingredients
  • 300 g grovvalsede havregryn
  • 200 g finvalsede havregryn
  • 75 g poppet quinoa
  • 150 g græskarkerner
  • 6 spsk frysetørrede bær, f.eks. hindbær og blåbær
  • 1 knivspids havsalt
  • 3 spsk smeltet kokosolie
  • 0.5 dl agavesirup eller ahornsirup
  • 0.5 dl æblejuice
Instructions
  1. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  2. Bland havregryn, poppet quinoa, græskarkerner, frysetørrede bær og en knivspids salt.
  3. Tilsæt smeltet kokosolie, sirup og æblejuice.
  4. Bland det hele godt sammen med fingrene så det bliver blandet godt sammen.
  5. Fordel blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir
  6. Bag din granola i ca. 15 minutter (afhængig af din ovn) hold godt øje med den, så din granola ikke bliver brændt.
  7. Lad den køle helt af på bagepladen og hæld din granola i en lufttæt beholder.
  8. Brug din granola på smoothiebowls, vegansk yoghurt eller med havremælk og frisk frugt.
Notes
Glutenfri tip: brug glutenfri havregryn

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.