Sommervejret er fraværende og jeg har haft mere lyst til at tænde op i brændeovnen og spise suppe, end jeg har haft lyst til at ligge på stranden og drikke kolde drinks. Derfor lavede jeg i går denne skønne suppe med masser af bid for at få lidt varme i kroppen. Det er min udgave af en kartoffel-porresuppe, den er super simpel og tager maks 25 minutter at lave inklusiv kogetid.
Kartoffelsuppe med hvidløg og linser
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: til 4 personer
Varm og mættende suppe med masser af bid. Dette er min version af en kartoffel-porresuppe med masser af hvidløg, champignon, linser og vegansk madlavningsfløde der gør suppen ekstra cremet.
Ingredients
- 1 spsk olivenolie
- 3 porrer
- 3-5 fed hvidløg (jeg brugte 5)
- 200 g champignon
- 1 kg kartofler
- ca. 8 dl vand
- 1 grøntsagsbouillon terning eller 1 spsk bouillon pulver
- 240 g kogte linser (svarer til en dåse drænede linser eller 100 g tørrede linser der skal koges)
- 2.5 dl havre- eller sojamadlavningsfløde
- Friskkværnet peber
- Evt. lidt sojasauce
Instructions
- Varm en gryde med olie.
- Skær porrer i skiver og hak hvidløg fint. Svits det i den varme gryde.
- Skær champignon i skiver og tilsæt i gryden.
- Skær kartofler i små tern og tilsæt i gryden når champignonen er svundet ind.
- Hæld ca. 8 dl vand i gryden, så grøntsagerne er dækket af vandet.
- Tilsæt bouillon og kog grydens indhold op. Skru ned for varmen og lad det simre i ca. 15 minutter til kartoflerne er kogt igennem.
- Tilsæt til sidst de kogte linser (bruger du tørrede linser skal de koges først) og madlavningsfløde (jeg bruger den fra Oatly).
- Smag til med rigeligt peber og evt. lidt sojasauce (husk at bouillon indeholder salt og det er muligvis ikke nødvendigt tilsætte mere salt/sojasauce).
- Server suppen imens den er helt varm. Måske med lidt friskbagt brød til.
Hvilke slags linser bruger du i opskriften?
Hej Amira,
jeg har brugt delikatesselinser, men du kan også sagtens bruge grønne linser eller andre linser der er faste i konsistens.
Rigtig god fornøjelse 🙂
De bedste hilsner
Johanne
Jeg er netop ved at lave suppen 🙂 Glæder mig. Mon du har glemt at skrive den skal blendes? God dag til dig!
Hej Kirsten
Suppen skal IKKE blendes, det er en suppe med bid 🙂
Håber den smagte godt, blendet eller ej.
De bedste hilsner
Johanne
Hej Johanne. Suppen var skøn! Der var virkelig mange grøntsager i forhold til væske, så jeg valgte faktisk at tage halvdelen fra, blende og så putte fyld + linser tilbage i. Det fungerede så fint. Tak for svar 🙂