Stegt kartoffelsalat med sæsonens grøntsager og persillecreme

Min far har en skøn køkkenhave med lækre grøntsager. I tirsdags gav han mig en spand med friske grøntsager med hjem. I spanden var der aspargeskartofler, almindelige kartofler, gulerødder, rødløg, hvide løg og hestebønner. Det lavede jeg denne skønne kartoffelsalat ud af. Helt simpelt, men virkelig lækkert når råvarerne er friske og hjemmedyrkede. 

Stegt kartoffelsalat med sæsonens grøntsager og persillecreme
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 personer
Nem og lækker stegt kartoffelsalat med grøntsager der alle gror i Danmark.
Ingredients
  • 1 kg nye aspargeskartofler
  • 1 bundt nye gulerødder
  • 1 rødløg
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk olie
  • 1 håndfuld friske hestebønner, edamamebønner eller friske ærter
  • <b>Persillecreme</b>
  • 2 spsk vegansk mayo
  • 1 dl havrefraiche eller sojayoghurt
  • 1 lille bundt friske persille
  • Friskkværnet peber og havsalt
Instructions
  1. Skrub kartoflerne og læg dem i en gryde.
  2. Dæk dem med vand, læg låg på gryden og bring vandet i kog.
  3. Kog kartoflerne i ca. 7 minutter.
  4. Tag gryden af varmen og lad gryden stå med låg i yderligere 5-7 minutter.
  5. Skær gulerødder i tynde skiver og hak løg og forårsløg fint.
  6. Varm en pande med en smule olie.
  7. Steg løg og forårsløg (brug gerne det meste af stænglen på forårsløget).
  8. Hæld vandet fra de kogte kartofler og steg dem med på panden. Tilsæt de friske hestebønner (eller hvad du nu bruger), rør godt rundt i det undervejs.
  9. Steg indtil kartoflerne har en let gylden stegeskorpe.
  10. <b>Persillecreme</b>: Lav en dressing ved at blende mayo, havrefraiche eller sojayoghurt med frisk persille. Brug enten en stavblender eller en minihakker. Tilsæt en smule salt og peber.
  11. Anret kartoffelsalaten i en skål eller tallerken, server med persillecreme.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.