Grønkålssalat med boghvedekerner, rødbede og glaserede rosenkål

Farverig vintersalat med sæsonens grøntsager: grønkål, rødbede og rosenkål. Salaten er en god tilbehørssalat til f.eks. grøntsagsfrikadeller eller andre retter. Den er oplagt som tilbehør til julemad nu, hvor vi snart kommer ind i sæson for julefrokoster. 

Grønkålssalat med boghvedekerner, rødbede og glaserede rosenkål
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
En mættende og velsmagende kålsalat med sprød grønkål, boghvedekerner, rødbedetern og glaserede rosenkål. Perfekt som tilbehør til diverse grønne retter i vinterhalvåret, hvor grøntsagerne fra salaten er i sæson.
Ingredients
  • 3 store rødbeder
  • 150 g boghvedekerner
  • 200 g grønkål
  • 1 appelsin
  • 1 tsk lys balsamic eddike
  • Olivenolie
  • Friskkværnet peber
  • Havsalt
  • <b>Glaserede rosenkål</b>:
  • 400 g rosenkål
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk sojasauce eller tamari
  • 2 spsk sirup, f.eks. ahorn- eller agavesirup
  • 1 tsk chilipulver
Instructions
  1. Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Skræl rødbeder og skær dem i tern. Vend ternene i olie og spred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 15 minutter – vend dem gerne når halvdelen af tiden er gået.
  3. Skyl boghvedekernerne og kog dem i ca. 3 dl vand i ca. 15 minutter.
  4. Skær stænglerne fra grønkål og hak kålen groft.
  5. Varm en pande med lidt olie og svits kålen et par minutter, så den bliver flot mørkegrøn.
  6. Bland de kogte boghvedekerner med rødbedetern (brug evt. samme gryde som du har kogt boghvedekerne i).
  7. Tilsæt saften fra en hel appelsin, balsamico eddike, rigeligt peber og lidt salt, vend det godt sammen med boghvedekerne og de bagte rødbedetern.
  8. <b>Glaserede rosenkål</b>:
  9. Skær rosenkål over i halve og vend det i en marinade af olivenolie, sojasauce, sirup og chilipulver. Hæld det hele ud på en varm pande og steg det igennem et par minutter ved høj varme under omrøring.
  10. Skru ned for varmen og lad det simre et par minutter til rosenkålene er møre.
  11. Server nu de stegte grønkål sammen med blandingen af boghvedekerner og rødebedetern, top til sidst med de glaserede rosenkål.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.