Juledrik med syrlig mandelmælk og kanel

En aromatisk og sød juledrik med kanel og vanilje, der giver et skønt modspil sammen med syrnet mandelmælk, der smager lidt a la kærnemælk. Skøn at servere sammmen med julegodter i december måned. Den kan selvfølgelig også serveres resten af året, men krydderierne som jeg har brugt smager bare af jul. Drikken er fri for sukker, men er i stedet sødet med dadler og banan. 

Juledrik med syrlig mandelmælk og kanel
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 4 personer
En aromatisk og sød juledrik med kanel og vanilje, der giver et skønt modspil sammen med en syrnet mandelmælk. Skøn at servere sammmen med julegodter i december måned.
Ingredients
  • 8 dl usødet mandelmælk
  • 2 tsk æbleeddike cider
  • 1 banan
  • 8 stenfrie dadler
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1 knivspids muskatnød
  • 1 nips salt
  • 4 kanelstænger
Instructions
  1. Bland 4 dl mandelmælk med 2 tsk æbleeddike cider og stil det på køkkenbordet i en times tid (eller mere), så det får en tykkere konsistens.
  2. Blend imens de sidste 4 dl mandelmælk med banan, dadler, kanel, vaniljepulver, muskatnød og salt. Blend helt igennem, så der ikke er klumper tilbage.
  3. Stil den blendede del på køl indtil den syrlige mandelmælk har fået den rette konsistens.
  4. Hæld først den blendede del i glas og top med den syrlige mandelmælk.
  5. Server din juledrik helt kold med en kanelstang i hvert glas.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.