Acai Bowl med Bounty Granola

Farverig og smuk morgenmåltid. En rigtig luksus morgenmad som jeg gerne laver i weekenden, når jeg lige skal forkæle mig selv lidt ekstra. Acai er blevet ret trendy. Acai er et bær der smager meget kraftigt og er proppet med antioxidanter. Det kan sagtens undlades i opskriften, men jeg synes det er lækkert at lege med de mange superfoods, der giver ekstra næring og derfor bruger jeg dem.

Jeg smagte min første Acai Bowl i Los Angeles for et par år siden, på et sted der hedder Rawberri i West Hollywood. Efter en lang flytur var det skønt med en kold forfriskning. Acaipulver forhandles hos Matas, helsekostbutikker mm. Selv nogle af de større supermarkeder fører Urtekrams variant.

Videoen er lavet i samarbejde med Nord Magasinet. Den er optaget en lille måned inden min datter kom til verden.

Denne opskrift er fra min kogebog Vegansk – Livin’ la vida vegan og kan købes lige her (reklamelink).

 

smoothie bowl med granola
Foto: Columbus Leth fra min kogebog Vegansk
Acai Bowl med Bounty Granola
Author: Johanne Mosgaard
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: smoothie: 1 person / Granola: et stort glas
Velsmagende smoothie bowl fra min kogebog Vegansk – Livin’ la vida vegan.
Ingredients
  • <b>Acai Bowl / Smoothie Bowl</b>
  • 2 små modne bananer
  • 200 g frosne bær af eget valg
  • ca. 2 dl mandelmælk
  • 1-2 spsk acaipulver (<i>kan undlades</i>)
  • <b>Topping</b>
  • bounty granola
  • chiafrø
  • frisk frugt
  • <b>Bounty Granola</b>
  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 50 g kakaonibs
  • 50 g kokosflager
  • 100 g hasselnødder
  • 1 dl sirup, f.eks. ahornsirup
  • 1 spsk kokosolie
  • 1 knivspids salt
Instructions
  1. <b>Acai / Smoothie Bowl</b>: Blend alle ingredienserne godt igennem til en tyk smoothie. Tilsæt mere mandelmælk, hvis nødvendigt.
  2. Server med hjemmelavet granola, chiafrø og friske bær.
  3. <b>Bounty Granola:</b>
  4. Bland havregryn, kakaonibs, kokosflager samt grofthakkede hasselnødder i en skål.
  5. Tilsæt sirup, olie og salt.
  6. Bland det hele godt sammen med fingrene.
  7. Hæld blandingen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel det jævnt.
  8. Bag ved 180 grader i ca. 10-12 minutter.
  9. Tag pladen ud og lad granolen køle helt af. Granolaen bliver først sprød når den er kold.
  10. Opbevar din granola i en lufttæt beholder.
  11. Server den til grød, smoothie bowls eller mælkefri yoghurt.

 

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.