Efter en tur i min fars køkkenhave fik jeg høstet en masse frisk spinat. Med de ingredienser jeg nu lige kunne finde i køleskabet fik jeg mixet en lækker linsesalat sammen og lavet en cremet tahindressing med soltørrede tomater. Det er en meget simpel salat med ingredienser du finder i alle supermarkeder. Jeg lavede to salater, dressing og serverede veganske forårsruller til. Opskriften på blomkålssalat finder du her.
Linsesalat og tahindressing med soltørrede tomater
Author:
Prep time:
Cook time:
Total time:
Serves: 2 personer
En simpel og velsmagende linsesalat med frisk spinat, gulerødder og oliven. Serveret med en lækker tahindressing med soltørrede tomater.
Ingredients
- 100 g tørrede grønne linser
- havsalt
- 100 g frisk babyspinat
- 4 gulerødder
- 1 håndfuld sorte oliven u. sten
- <b>Tahindressing med soltørrede tomater</b>
- 3 spsk tahin
- 1 stor håndfuld soltørrede tomater, f.eks. dem i olie
- vand efter behov
Instructions
- Skyl og kog linser i det dobbelte vand med en smule salt i ca. 20 minutter til linserne er kogte, men stadig har bid.
- Skyl den friske spinat og gulerødder. Skær gulerødderne i tynde skiver.
- Skær også oliven i tynde skiver.
- Anret en salat med de kogte linser, spinat, gulerødder og oliven. Server med dressingen.
- <b>Dressing:</b> Blend tahin, soltørrede tomater og en smule vand.
- Tilsæt en lille smule vand lidt efter lidt og blend, indtil du før den ønskede konsistens a la en dressing.
- Server dressingen til salater, f.eks. ovenstående. Kan også bruges i sandwiches, wraps mm.