Grønkål er i sæson lige nu, så det er bare med at få det ind i dit køkken. Nogle spiser kun grønkål juleaften, men du kan bruge den grønne sag på maaaange forskellige måder. I salater, rå eller stegt, i smoothies, juice, lasagne eller wraps, som topping på suppe og meget mere. Grønkål er lidt af en superfood, det er proppet med vitaminer og antioxidanter. Derudover har grønkål anti-inflammatoriske egenskaber (som jo er det nye buzzword indenfor sundhedsverdenen).
Denne opskrift er meget simpel. Var egentlig i tvivl om den var for simpel til at dele. Jeg gør det nu, for at vise at kål meget nemt kan indgå i helt almindelig hverdagsmad. Denne pastasalat tager 10 minutter at lave og er perfekt tilbehør til f.eks. grøntsagsdeller, falafler eller hvad du nu ellers er til.
- 250 g fuldkornspasta
- 4 portobellosvampe eller 250 g champignon
- 300 g frisk grønkål
- 1 æble
- 1 moden avocado
- Evt. lidt citronsaft
- Olivenolie til stegning
- Friskkværnet peber
- Salt
- Evt. et par spsk pesto
- Kog pasta efter pakkens anvisning i letsaltet vand.
- Skær svampe i tern. Fjern stængel fra grønkål og snit det helt fint.
- Varm en pande med lidt olie og svits først svampe til de er svundet ind. Tilsæt herefter grønkål.
- Tilsæt godt med friskkværnet peber og lidt salt til grøntsagerne.
- Svits indtil grønkålen bliver mørkegrøn.
- Skær æble og avocado i tern. Skal du servere salaten senere, kan du presse lidt citronsaft over æble og avocado, for at de ikke bliver brune. Dette er ikke nødvendigt, hvis den skal serveres med det samme.
- Bland det kogte pasta med de stegte grøntsager, æbletern og avocado.
- Vend evt. pastasalaten med lidt pesto, hvis du har en liggende. Du kan også servere hummus ved siden af.