Lasagne med en masse af sæsonens grøntsager. Porrer, grønkål og squash. Med linser som en god kilde til protein og i stedet for bechamelsauce har jeg lavet en dejlig sauce af kokosmælk, soltørrede tomater og muskatnød. Selvom den måske lyder meget sund, så er grøntsagerne godt gemt i lasagnen og jeg vil derfor mene at retten er børnevenlig. Min datter Ella på 7 måneder fik en smagsprøve af lasagnen, som jeg havde hakket helt fint og hun spiste det med stort velbehag.
Grøntsagslasagne med grønkål, squash og linser
Nem og velsmagende grøntsagslasagne.
Antal: 0 personer
Ingredienser
- 2 porrer
- 2 fed hvidløg
- 1 squash
- 200 g grønkål (eller spinat)
- 2 tsk paprika
- 1 tsk muskatnød
- 800 g hakkede tomater
- 2 spsk tomatkoncentrat
- 240 g kogte belugalinser (svarer til en dåse drænede linser)
- 1 dåse kokosmælk
- 2 spsk soltørrede tomater
- 1 pakke pastaplader evt. fuldkorns
- 3 spsk rasp (kan undlades)
- Friskkværnet peber
- Havsalt
- olie til stegning
Sådan gør du
- Hak porrer og hvidløg fint. Skær squash over på langs og herefter i tynde skiver.
- Varm en pande med olie og steg porrer, hvidløg og squash let brune.
- Skær stængel fra grønkål og hak det fint. Svits det hakkede grønkål med på panden.
- Tilsæt krydderier (inklusiv lidt salt og peber), hakkede tomater, tomatkoncentrat, linser og halvdelen af kokosmælken.
- Blend den sidste halve kokosmælk med soltørrede tomater og lidt ekstra muskatnød.
- Saml din lasagne. Først lidt fyld, dernæst pastaplader, fyld, pastaplader og øverst det ekstra kokosmælk og drys lidt rasp over lasagnen.
- Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 35-40 minutter. Bruger du friske plader skal den kun have ca. 25 minutter.
- Server med en frisk salat.