Jeg er i fuld gang med at øve retter til Ellas madpakke til når hun starter i vuggestue om et par uger. Forleden lavede jeg disse grove blåbærmuffins og de var et stort hit som en formiddags- eller eftermiddagssnack.
Se også min opskrift på brombærmuffins.
Blåbær-bananmuffins med havregryn og mandler
Antal: 0 muffins
Ingredienser
- 2 modne bananer
- 2 dl plantemælk, f.eks. havremælk
- 100 g mandler
- 50 g kokoschips
- 100 g havregryn
- 1 tsk bagepulver
- 80 g hvedemel eller speltmel
- 100 g frosne blåbær (eller andre bær)
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200 grader varmluft.
- Mos de modne bananer i en skål og tilsæt plantemælk.
- Tilsæt hakkede mandler, kokoschips og havregryn i skålen med most banan. Tilsæt bagepulver og mel og rør det hele godt sammen og vend de frosne bær i dejen.
- Fordel dejen i 12-14 muffinforme, jeg bruger silikoneforme.
- Bag i ca. 20 minutter. Lad dem køle af og opbevar dem i køleskabet. Perfekte til madpakken, som en snack for børn og voksne.
Hvad gør man, når man ikke har en varmluftovn??
så kan de også sagtens bages ved under og overvarme, men skal blot have 5 minutter mere vil jeg tro.