Bulgur falafler med søde kartofler og paprika

En skøn kombination af falafler og kibbeh i en vegansk udgave. Jeg er helt tosset med denne kombination og du får en mere saftig falafel end en klassisk falafel. De kan bruges ligesom traditionelle falafler, f.eks. i wraps med hummus, spinat, agurk, tomat, rød peber, rødløg og vegansk ost.

Opskriften er frysevenlig og jeg laver gerne en stor portion og fryser ned i små portioner som jeg så kan tage op og varme op. Det er væsentlig billigere end færdigkøbte falafler og så smager det altså bare bedre. Så giv dig tid en dag i weekenden, lav en stor portion og vær på forhånd til de dage, hvor du ikke orker at stå for meget i køkkenet.

Du også også variere smagen. Prøv f.eks. at udskifte søde kartofler med 50 g soltørrede tomater og 2 spsk tomatkoncentrat.


 

 

Bulgur falafler med søde kartofler og paprika

En skøn kombination af falafler og kibbeh i en vegansk udgave. Jeg er helt tosset med denne kombination og du får en mere saftig falafel end en klassisk falafel.
Ret: Store måltider
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 200 g tørrede kikærter
  • 150 g søde kartofler
  • 150 g bulgur
  • 2 tsk sødpaprika
  • 1 håndfuld frisk persille
  • 2 spsk mel, f.eks. kikærtemel
  • 1 tsk havsalt
  • Friskkværnet peber
  • Olie til stegning (medmindre du vælger at ovnbage dem)

Sådan gør du

  • Lad de tørrede kikærter stå i blød i rigeligt koldt vand i 10-12 timer i køleskabet. Herefter skal kikærterne IKKE koges og der kan derfor heller ikke benyttes forkogte kikærter fra dåse.
  • Kog bulgur i ca. 2,5 dl vand.
  • Skræl søde kartofler og skær dem i små stykker. Hæld sød kartoffel stykkerne i en gryde og dæk dem med vand. Bring vand i kog og kog de søde kartofler til de er møre.
  • Hæld de opblødte kikærter, kogt bulgur, kogte søde kartofler, sød paprika og frisk persille i en foodprocessor. Lad foodprocessoren hakke det til en grov”fars”. Tilsæt mel, salt og rigeligt friskkværnet peber. Lad ”farsen” hvile en halv times tid inden stegning.
  • Form aflange falafler med en ske a la samme form som kibbeh normalt har.
  • Bulgur falaflerne kan enten steges i rigeligt neutral olie eller frituresteges til de er let gyldne og sprøde. Alternativt kan de bages i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
  • Server i wraps, pitabrød eller i en salat. På billedet har jeg serveret de lækre bulgur falafler

Noter

Tip: De lækre falafler er frysevenlige. Det er derfor oplagt at lave en stor portion og fryse ned i portioner. Varmes op igen fra frost i ovnen ved 200 grader i ca. 15-17 minutter.
Obs! Når du frituresteger, så pas på med vand i nærheden af olien. Lad olien køle helt af efter brug og hæld den i en tom emballage med låg og derefter ud med restaffaldet. Det er vigtigt at du ikke hælder olien i vasken, da den vil stoppe.
2 Comments
    1. Det kan du ikke fordi kikærter på dåse er kogt på forhånd, til falafler skal kikærterne ikke koges, blot iblødsættes. Hvis du bruger kogte kikærter bliver falaflerne tørre og vil smuldre 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.