Popcorn i gryde – helt uden olie

Som overskriften beskriver er denne “opskrift” helt uden olie. Alt du skal bruge er en slip-let eller støbejerns gryde, majskerner og lidt salt. En lækker snack som er ligeså nem at lave uden olie, som den er med. Perfekt hvis du ønsker at undgå at bruge for meget olie i den hverdag eller lever en helt oliefri livsstil.

Popcorn uden olie

Oliefri popcorn

Tilb. tid10 minutter
Samlet tid10 minutter
Ret: Snack
Køkken: Amerikansk
Antal: 2 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Equipment

  • Sliplet eller støbejernsgryde

Ingredienser

  • 1 dl majskerner
  • Himalaya eller havsalt efter smag

Sådan gør du

  • Varm en gryde (brug en slip-let eller støbejernsgryde) ved middelhøj varme.
  • Hæld majskerner i gryden og læg låg på.
  • Ryst rundt med gryden ca. hvert 30. sek.
  • Når majskernerne begynder at poppe rystes hvert 10-15 sek.
  • Når overhalvdelen af kernerne er poppede skrues der ned til middel varme.
  • Sluk for varmen når der begynder at gå længere tid mellem hvert pop.
  • Hæld popcornene i en skål og drys med lidt salt. Server med det samme!

Noter

Du kan selvfølgelig bruge samme metode, hvis du laver popcornene med olie. Der tilsætter du blot lidt olie inden du tilsætter majskernerne.
1 Comment
  1. Det skal prøves 🙂 så er der næsten ingen grund til at få dårlig samvittighed over at spise en stor gryde popcorn med børnen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.