Det er fredag og tid til en ny omgang #FOODPREPSØNDAG – jeg deler allerede i dag, så du har tid til at få købt ind og preppet i weekenden. Jeg kalder det Food Prep Søndag, fordi søndag bare er en oplagt dag at få forberedt til den kommende uge, men det hele kan selvfølgelig laves på hvilken som helst anden dag i ugen. Fokus i denne uge er børnvenlige snacks og mellemmåltider, men de er i høj grad også voksen-venlige. Brug mine food prep indlæg som inspiration til, at gøre hverdagen lettere.
Hvad har jeg lavet til denne food prep søndag?
Hvad har jeg tilberedt?
Hvordan tilberedes det?
Spinatpandekager
Overnight Oats med blåbær og banan
Smoothie Prep klar til brug
Jeg har frosset 2 bananer, 1 avocado og frossen grønkål (eller spinat) i en silikoneposer. Så er det nemt at lave denne smoothie (undlad matcha og evt. mandelsmør).
Linsefrikadeller
Kogte gulerodsstave – oplagt til de 0-3 årige, derefter kan de serveres rå.
Skræl og skær gulerødder i stave. Kog dem al dente eller brug dem rå. Opbevar i koldt vand i en lufttæt beholder for at holde dem friske.
Stegt broccoli
Skær broccoli i små buketter og steg dem på en pande med lidt olivenolie til de er mørkegrønne og let gyldne. Drys med lidt flagesalt.
Saftige gulerodsboller
Morgenmadsmuffins med brombær
Se opskrift her – brug grahamsmel i stedet for fuldkornshvedemel, som du også bruger til gulerodsbollerne. Du kan også bruge blåbær, hvis du ikke kan finde brombær (sørg for at hakke nødder helt fint til de mindste børn).
Hvad skal jeg bruge af køkkenudstyr?
Du skal bruge et skærebræt, en skarp kniv, en gryde, en god pande og en spatel. Derudover skal du bruge en blender til at lave smoothies og spinatpandekager. Du skal også bruge en stavblender til at lave linsedeller (her kan en minihakker eller foodprocessor også bruges). Derudover anbefaler jeg silikoneforme til muffins.
Indkøbsliste
Grøntafdelingen
- 100 g frisk spinat
- 5 bananer
- 1-2 avocadoer
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 200 g champignon
- 1 kg gulerødder
- 1 broccolihoved
Kolonial
- 2 kg hvedemel
- 1 kg havregryn
- Bagepulver
- Natron
- vaniljepulver
- Chiafrø
- Ahorn- eller agavesirup
- 1-2 liter plantedrik, fx havre- eller mandeldrik
- Stødt koriander
- Paprika, sød eller stærk
- Tørret rosmarin
- Grønne linser, 1 dåse a 240 g kogte linser eller 150 g tørrede
- 200 g solsikkekerner
- 100 g nødder, fx mandler
- 6 dadler
- Olivenolie
- Salt og peber
På køl eller frost
- 50 g frisk gær
- 1 karton soja- eller havreyoghurt
- 200-300 g frosne bær, fx 100 g frosne blåbær og 100 g brombær.
- 200 g frossen spinat eller grønkål
Inspiration med ugens preppede ingredienser
Når du har preppet spinatpandekager kan de spises som de er, men de er også virkelig lækre at bruge som madpandekager med fyld.
Overnight oats er et virkelig lækkert og velsmagende morgenmåltid. Prep til flere dage ad gangen. I ovenstående guide har jeg preppet til to glas, hvis du vil forberede til flere dage, skal du huske at justere indkøbslisten.
Når du har klargjort banan, avocado og spinat (eller grønkål), så det ekstra nemt at blende en lækker grøn smoothie sammen. Denne variant er sød og i høj grad børnevenlig.
Linsefrikadellerne er også lækre på madpakken. Fx i wraps som vist her.
Det giver lidt sig selv, men de saftige gulerodsboller er et lækkert mellemmåltid, fx med lidt vegansk smørbar.
De saftige muffins med banan, nødder og brombær er ligeledes skønne som en snack eller et mellemmåltid.
Jeg håber denne uges food prep søndag kan bruges som inspiration til en uge med lækre snacks og mellemmåltider for både børn og voksne. Hvis du prepper efter mine opskrifter må du meget gerne bruge hashtagget #foodprepsøndag og tagge @Foodprep.dk og @Englerod – jeg vil nemlig elske at se, hvad du prepper.