Denne uges food prep er ikke en eller gennemtænkt genial plan. Det er simpelthen tøm køleskabet og køkkenskabene ingredienser. Jeg havde jackfrugt, kikærter, bønner på dåse. Færdiglavet øko-dej, veganske pølser fra Aldi, en rest kål og dild. Så derfor er denne food prep nok mere bare til inspiration i forhold til at vise, at du sagtens kan food preppe uden at skulle bruge en masse penge eller tid. Jeg har fokuseret på at lave ingredienser klar der skal gøre madpakkerne nemmere at få bikset sammen aftenen inden. I sidste uge var Food Prep Søndag temaet ‘Bowls – mættende og farverige salater’ og i denne uge er det madpakker (pålæg) til fx wraps og brød.
Hvad har jeg lavet til Food Prep Søndag:
Hvad har jeg tilberedt?
Boghvedesalat med dild pesto, tofeta, rødløg og tomat
Hvordan har jeg tilberedt det?
Kog boghvede efter pakkens anvisning, vend med kogte grønne linser, dildpesto, finthakket rødløg, cherrytomater skåret i både og toppet med tofeta (se opskrifter
Vegansk mayo
Veganske pølsehorn
Jeg har denne gang brugt en færdiglavet økologisk pizza dej, skåret ud i 8 stykker og rullet omkring ALDIs veganske øko pølser og bagt ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter.
Bønnemos (refried beans)
Hak 1 rødløg og hak fint. Steg i en gryde med lidt olie. Tilsæt krydderier: fx. stærk cayennepeber og stødt koriander. Tilsæt 240 g kogte kidney bønner og 1 dl grøntsagsfond. Mos bønnerne igennem med en grøntsagsmoser eller brug til sidst en stavblender. Smag til med salt og peber.
BBQ Pulled Jackfruit
Tofeta
Se opskrift her (undlad tørret dild).
Dildpesto
Anvend opskrift på persillepesto og udskift med persille med dild og undlad evt. vegansk smøreost.
Fintsnittet rød spidskål
Snit rød spidskål helt fint og opbevar i en lufttæt beholder.
Kikærtesalat (kikærtepålæg)
Indkøbsliste
Grøntsager:
- 3 gulerod
- 4-5 rødløg
- 200 g cherrytomater
- 1 avocado
- 1 stængel badselleri
- 1 citron
- Rød spidskål
- 1 bundt dild
- 1-2 fed hvidløg
- 200 g champignon
Kolonial
- 240 g kogte kikærter (svarer til 1 dåse)
- Sennep
- Rapsolie
- Sojadrik
- Gærflager
Løgpulver - Solsikkekerner
- 1 dåse majs (usødet)
- Salt og peber
- 240 g kogte kidney bønner (svarer til en dåse)
- 240 g kogte grønne linser (svarer til 1 dåse)
- Boghvedekerner
- Koldpresset olivenolie
- 50 g saltede peanuts
- 2 dåser grøn jackfruit (kan købes i asiatiske supermarkeder)
- Tomatkoncentrat
- Teriyaki eller houisin sauce
- Sriracha Sauce
- Soja Sauce
- Brun farin eller kokossukker
- Koriander
- Cayennepeber
Ekstra til madpakker
- Tomat
- Agurk
- Spinat
- Fuldkornswraps
- Brød fx fuldkornsbrød eller rugbrød
- Færdiglavet pizzadej
- Veganske pølser
- Ketchup
Boghvedesalat med linser, dildpesto og tofeta
En skøn salat der kan bruges som tilbehør til aftensmaden eller som frokost på madpakken.
Wraps – en med BBQ Pulled Jackfruit og en med Kikærtesalat
Med de preppede ingredienser som BBQ Pulled Jackfruit og Kikærtesalaten er det oplaget at lave wraps! Jeg bruger fuldkornswraps og tilsætter fx mayo, finthakket spidskål eller spinat, tomat og agurk.
Veganske Pølsehorn
Virkelig nemt når jeg har snydt med købedej, Netto har en økologisk variant. De veganske pølser er købt i ALDI og så er pølsehornene bagt i ca. 12 minutter ved 200 grader varmluft.
Wraps med bønnemos og grønt
Endnu en wrap! Nu med bønnemos, spinat, tomat og chilimayo.
Kikærtesalat i en sandwich
Kikærtesalaten kan selvfølgelig også bruges i en lækker sandwich eller på rugbrød. Virkelig lækkert!