Rosinboller, veganske og dermed uden mælk og æg. De er virkelig nemme at lave og smager fantastisk med smeltet smørbar når de lige er kommet ud af ovnen og stadig er lune. De er også saftige dagen efter. Min datter på 2 år er vild med de her boller og det er jeg sikker på at de fleste børn (og voksne), der kan lide rosiner vil være.
Bløde Bamseboller med Rosiner
Skønne og saftige bamseboller med rosiner. Perfekte til hygge for hele familien!
Antal: 0 boller
Ingredienser
- 50 g frisk gær
- 1/2 tsk salt
- 3,5 dl lunkent plantedrik fx havre- eller mandeldrik
- 0,5 dl sirup fx ahornsirup + ekstra til pensling
- 0,5 dl rapsolie + ekstra til at smøre skålen
- 150 g rosiner
- ca. 600 g hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gær med salt og lunkent plantedrik. Tilsæt sirup, olie og rosiner. Herefter hvedemel lidt efter lidt. Hvis du har en røremaskine er den oplagt at bruge den til denne opskrift. Lad røremaskinen ælte dejen i op til 10 minutter. Hvis du ikke har røremaskine, drys lidt mel på bordet og ælt dejen godt igennem med hænderne.
- Smør en skål med lidt olie og hæld dejen i skål. Dæk med et rent viskestykke og lad den hæve i en times tid på køkkenbordet.
- Slå dejen ned og form den til boller, ca. 10-12 boller. Læg dem på et stykke bageark, dæk med det rene viskestykke og lad dem efterhæve i ca. 30 minutter.
- Tænd ovnen til 200 grader varmluft. Pensl bollerne med lidt sirup. Bag bollerne i ca. 18-20 minutter afhængig af størrelsen på bollerne. Spis gerne bollerne lune med lidt vegansk smør, de er også saftige dagen efter.
De ser lækre ud :-). Hvilken rapsolie bruger du?
Jeg bruger en økologisk rapsolie, men du kan bruge lige den du har lyst til 🙂