Fiberrigt knækbrød med masser af frø og kerner. Nemt og hurtigt at lave og lækkert som en snack i løbet af dagen. Opskriften er glutenfri, hvis du anvender majsmel, men hvis du tåler gluten kan du sagtens anvende almindeligt hvedemel. Opskriften er inspireret, med lidt småændringer, fra min første kogebog Grønskolling som jeg skrev tilbage i 2014.
Hjemmebagt Knækbrød
Sprøde knækbrød med masser af kerner og frø – en rigtig fiberrig snack!
Antal: 1 bageplade
Ingredienser
- 50 g hirse- eller boghvedeflager
- 50 g solsikkekerner
- 50 g sesamkerner
- 50 g knuste hørfrø alternativt hele
- 100 g majsmel (glutenfri) eller hvedemel
- 1 tsk salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 dl olivenolie
- 1 dl vand
- 50 g græskarkerner til topping
Sådan gør du
- Varm ovnen op til 180 grader varmluft med en bageplade inde i ovnen.
- Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål. Tilsæt vand og olie og rør det hele godt sammen.
- Skrab dejen ud på et stykke bagepapir og læg endnu et stykke bagepapir ovenpå. Rul dejen ud med en kagerulle. Rul den helt flad.
- Fjern det øverste stykke bagepapir og drys med græskarkerner. Sørg for at trykke dem ned i dejen, så de sidder fast i dejen. Skær på forhånd det mønster du ønsker dine knækbrød skal have, brug en skarp kniv eller en pizzaskærer.
- Tag den varme bageplade ud af ovnen og hiv forsigtigt bagepapiret med knækbrødet over på pladen. Bag knækbrødene i ca. 18-20 minutter indtil de er let gyldne.
- Lad knækbrødene køle af inden servering, så de bliver helt sprøde. Server med lækre dips, fx hummus, vegansk smøreost eller pesto. De er lækre som en lille snack imellem måltiderne.
- Når knækbrødet er kølet helt af (vigtigt), opbevares det i en lufttæt beholder.