Smagfuld Grøntsagspizza med Pesto, Kartofler og Squash

Min yndlingssæson er godt i gang, nemlig sæson for en masse grøntsager og en sæson hvor solen normalt også skinner lidt mere. Selvom vejret ikke er som vi lige havde drømt om for vores sommerferie, så nyder vi godt at de friske grøntsager. Denne skønne pizza er et bud på en smagfuld og lækker grøntsagspizza. Den er både er egnet for vegetarer og veganere, men bestemt også alle andre der bare elsker grøntsager.

Pestoen er lavet på gulerodstoppe, men her kan du også bruge basilikum, spinat eller noget helt andet. Du kan også bruge en tomat sauce. Brug opskriften som inspiration til at lave din egen smagfulde grøntsagspizza.

Veganer Pizza med Grøntsager
Hjemmeavlede Grøntsager I Madlavningen Johanne Mosgaard

Pizza med Pesto af Gulerodstoppe, Kartoffel, Squash, Tomat og Friske Krydderurter

Skøn Pizza med Grøntsager og ikke på den kedelige måde, men med masser af smag og gode råvarer. Bestemt ikke kun en vegetar eller veganer pizza, men en dejlig grøntsagspizza som alle kan have glæde af.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid40 minutter
Ret: Aftensmad
Køkken: dansk, Italiensk
Antal: 2 pizzaer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Fuldkornspizzabund

  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 dl lunken vand
  • 100 g grahamsmel
  • 50 g durummel
  • ca. 200 g hvedemel (gerne tipo 00) plus ekstra til udrulning
  • 2 spsk olivenolie

Pesto

  • 100 g friske gulerodstoppe, basilikum eller spinat
  • 100 g cashewnødder eller peanuts
  • 2 spsk ekstra jomfru olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • salt og peber
  • vand efter behov

Pizza Topping

  • 250 g kartofler skyllet og skrubbet
  • 1 squash
  • 1 løg
  • 250 g tomater fx cherry- eller små blommetomater
  • 1 lille bundt frisk oregano og timian
  • 100 g vegansk feta eller revet ost

Sådan gør du

Fuldkornspizzabund

  • Rør gær ud med salt og vand i en skål. Jeg bruger en røremaskine, men du kan også røre den sammen med en grydeske og ælte i hånden, kræver dog at du evt. bruger mere mel.
  • Tilsæt mel lidt efter lidt og lad røremaskinen ælte dejen indtil den er smidig, skinnende og slipper dejkrogen. Smør en skål med olivenolie og hæl dejen heri. Dæk dejen til med et rent viskestykke og lad den hæve på køkkenbordet i en times tid.
  • Forbered pizzatoppingen imens dejen hæver.
  • Forvarm ovnen til 220 grader varmluft med en bageplade inde i ovnen. Alternativt kan også bruge bagestål eller en pizzasten.
  • Drys mel på bord og hæld dejen ud. Del dejen i to og rul dejen ud med kagerulle, sørg for at drysse med mel løbende, så den ikke klistrer til bord eller kagerulle.
  • Læg dejen på et stykke bageark og top pizzaen med det ønskede fyld. Tag forsigtigt den varme bageplade og træk bagepapiret over på pladen. Bag hver pizza i ca. 8-12 minutter (afhængig af ovn, fyld og tykkelse på bunden). Bag indtil kanten er gylden og sprød.

Pesto

  • Blend din pesto i en minihakker, så den bliver cremet og lækker. Du kan også bruge en kraftig blender, hvis du har en lille blenderskål. Tilsæt vand efter behov, hvis pestoen skal være mere flydende. Smag pestoen til med salt og peber.

Pizza Topping

  • Skær kartofler, squash og løg i helt tynde skiver. Skær tomater halve, pluk krydderurter fra stængen og hak dem fint.
  • Smør pestoen ud på din pizzabund, top med de helt tynde skiver squash, kartofler og løg. Top med de halve tomater, friske krydderurter og lidt vegansk ost. Drys også med ekstra urter efter pizzaen er bagt.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.