Græskarhummus med Stegte Kantareller

Den ultimative luksus efterårsmad. En mad med en skøn og cremet hummus med græskar og peanut butter, toppet med stegte kantareller. Du kan også bruge græskarhummus som dip til grøntsagsstænger, i wraps, sandwiches og i salater.

Mange steder skrives der er græskar i Danmark er i sæson fra september til oktober, men jeg har ofte høstet græskar fra august, og opbevaret dem helt til december. Kantarellerne kan du finde i de danske skove, men jeg vil dog anbefale dig at tage et svampekursus inden du begiver dig ud i at samle svampe i naturen. Kantareller kan ofte købes i de større supermarkeder i efteråret. 

Hummus kan varieres på uendelige måder. Græskarhummus passer godt til efteråret, når græskar er i sæson. Jeg har lavet så mange forskellige opskrifter på hummus igennem årene, og du finder hummus i alle mine tre kogebøger.

Prøv også:

Græskarhummus og Stegte Kantareller

Græskarhummus

Luksus efterårsmad. Ristet brød, græskarhummus og stegte kantareller.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Dip, Hummus, Pålæg
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Græskarmos

  • 1 græskar fx hokkaido, butternut squash eller halloween græskar

Græskarhummus

  • 240 g kogte kikærter
  • 150 g græskarmos
  • 1 spsk peanut butter
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk chilipulver
  • salt
  • peber
  • vand efter behov

Stegte kantareller

  • Kantareller
  • olivenolie
  • Flagesalt

Sådan gør du

Græskarmos

  • Flæk græskaret over på midten og fjern kernerne. Hvis du bruger et økologisk græskar kan du med fordel lade skrællen sidde på. Skær græskaret i grove stykker, hæld dem i en gryde og dæk med vand. Kog græskar til de er møre og du nemt kan stikke en kniv igennem stykkerne.
  • Hæld vandet fra græskarstykkerne. Blend dem med en stavblender, så du får en helt cremet mos. Denne mos kan bruges til at lave græskarhummus, muffins, vafler og meget mere.

Græskarhummus

  • Blend de kogte kikærter sammen med græskarmos, peanut butter, olivenolie og krydderier. Tilsæt lidt vand efter behov til du får en dejlig cremet hummus. Smag til med salt og peber.

Stegte kantareller

  • Rens kantarellerne enten med en svampebørste eller fjern skidt med fingrene. Skyl ikke svampene, så får du svært ved at stege dem sprøde.
  • Varm en pande med olivenolie og steg kantarellerne. Server et stykke brød med græskarhummus, de stegte kantareller og lidt flagesalt.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.