Vegansk Mayo på 5 minutter og med ingredienser du (muligvis) allerede har i køkkenet. Inden mayonnaise-politiet fortæller mig, at det ikke er rigtig mayonnaise, så vil jeg bare sige “nå”. For det smager sådan! Denne mayo er bestemt ikke kun for veganere, eller dem der ikke tåler æg. Den er for alle. Det er nemlig et lille stop-madspilds-tip fra mig til dig.
En stop-madspilds-mayo…
Denne mayo er nemlig lavet på væsken fra kikærter (også kendt som aquafaba) som blendes med dijonsennep, citronsaft og rapsolie. Du kan også bruge neutral sojamælk der har samme effekt, men jeg har aller bedst erfaring med aquafaba, den virker HVER GANG.
Jeg delte første gang denne opskrift i min kogebog Vegansk Grundkøkken. Har også delt mayo opskrifter i mine tidligere bøger Vegansk og Grønskolling.
Bestil mine kogebøger på Saxo her (reklamelink).
Vegansk Mayo - Aquafaba mayo
Ingredienser
- 1 dl aquafaba væsken fra en dåse/karton kikærter
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk citronsaft eller æblecider eddike
- 1/2 tsk salt
- 1 knsp friskkværnet peber
- ca. 2 dl raffineret rapsolie (eller solsikkeolie) sørg for at brug en olie der er neutral i smagen
Sådan gør du
- Si væsken fra kikærterne ned i en skål og tilsæt dijon-sennep, citronsaft eller æblecider eddike, salt og peber. Blend ingredienserne med en stavblender og tilsæt olie i en tynd stråle, mens du blender, indtil mayonnaisen bliver cremet og tyk. Smag til med fx hvidløgspulver, estragon eller stærk chilisauce.
- Brug din aquafaba mayo som du normalt ville bruge mayo: i burgere, wraps, sandwiches, som dip osv.