Skønne chokoladebrownies med masser af chokolade og tofu. Ja, du læste rigtigt – tofu. Silketofu er nemlig perfekt til at give brownies den helt rigtige fudgy konsitens. Det er en gammel opskrift jeg udviklede i 2014, og som var med i min første kogebog. Det er dog stadig en brownie jeg laver i ny og næ – og jeg synes også I skulle have chancen for at prøve den.
Veganske Brownies - Min Bedste Brownie Opskrift
Silketofu kan købes i større velassorterede supermarkeder under mærket Clearspring. Kan også købes i asiatiske specialbutikker.
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid45 minutter min
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Amerikansk
Antal: 12 stykker
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 100 g hvedemel alternativt mandelmel for glutenfri udgave
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g kokossukker eller brun farin
- 2 spsk kakaopulver
- 150 g silketofu
- 1 dl olie fx rapsolie
- 1 dl plantedrik fx havre- eller sojadrik
- 200 g mørk chokolade
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader.
- Bland de tørre ingredienser i en skål: hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kokossukker og kakaopulver. Pisk i en anden skål de våde ingredienser: silketofu, rapsolie og plantedrik sammen.
- Tilsæt de tørre ingredienser til de våde ingredienser lidt efter lidt og pisk dem godt sammen indtil der ikke er klumper i dejen. Hak den mørke chokolade og vend dem i dejen.
- Dæk et lille fad med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen i ca. 25-30 minutter. Lad kagen køle af inden servering, så chokoladen sætter sig.
- Server gerne med frisk frugt og en lækker vegansk vaniljeis.