Veganske Brownies – Min Bedste Opskrift på en Fudgy Brownie

Skønne chokoladebrownies med masser af chokolade og tofu. Ja, du læste rigtigt – tofu. Silketofu er nemlig perfekt til at give brownies den helt rigtige fudgy konsitens. Det er en gammel opskrift jeg udviklede i 2014, og som var med i min første kogebog. Det er dog stadig en brownie jeg laver i ny og næ – og jeg synes også I skulle have chancen for at prøve den. 

Veganske Brownies Opskrift

Veganske Brownies - Min Bedste Brownie Opskrift

Silketofu kan købes i større velassorterede supermarkeder under mærket Clearspring. Kan også købes i asiatiske specialbutikker.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid45 minutter
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Amerikansk
Antal: 12 stykker
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 100 g hvedemel alternativt mandelmel for glutenfri udgave
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 100 g kokossukker eller brun farin
  • 2 spsk kakaopulver
  • 150 g silketofu
  • 1 dl olie fx rapsolie
  • 1 dl plantedrik fx havre- eller sojadrik
  • 200 g mørk chokolade

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 175 grader.
  • Bland de tørre ingredienser i en skål: hvedemel, bagepulver, vaniljesukker, kokossukker og kakaopulver. Pisk i en anden skål de våde ingredienser: silketofu, rapsolie og plantedrik sammen.
  • Tilsæt de tørre ingredienser til de våde ingredienser lidt efter lidt og pisk dem godt sammen indtil der ikke er klumper i dejen. Hak den mørke chokolade og vend dem i dejen.
  • Dæk et lille fad med bagepapir og hæld dejen heri. Bag kagen i ca. 25-30 minutter. Lad kagen køle af inden servering, så chokoladen sætter sig.
  • Server gerne med frisk frugt og en lækker vegansk vaniljeis.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.