Pizza Twisters til Madpakken

Opskrift på veganske pizzastænger, i samme form og vendt i frø, som vi kender fra frøsnappere. Fyld af den skønneste peberfrugtspesto, vegansk ost, mince og oregano. Du får her en opskrift på en skøn pesto af stegte peberfrugter og soltørrede tomater, som du også kan bruge til fx pastasalat, kartoffelsalat eller som du normalt ville bruge pesto.

Herhjemme har jeg bagt pizza twisters til madpakken. Et perfekt mellemmåltid for alle aldre. Hvis det skal være ekstra nemt, så kan de også sagtens laves med en færdigkøbt dej og pesto, det er der absolut intet i forvejen med. 

Jeg har brugt vegansk mince fra frost som jeg har stegt på panden inden og en vegansk revet ost. Du tilpasser selvfølgelig bare opskriften og bruger det fyld du har lyst til. Opskriften kan også bruges til pizzasnegle eller snurrer, det er op til dig.

På Instagram kan du se en video af, hvordan jeg laver disse pizza twister. Det er super nemt! 

Pizza Stænger Opskrift

Veganske Pizza Twisters

Opskrift på veganske pizzastænger i samme form og vendt i frø, som vi kender fra frøsnappere. Perfekte til madpakken! Hvis det skal være ekstra nemt kan du også bruge en færdiglavet pizzadej.
Tilb. tid10 minutter
Ret: Børnevenlig mad, Madpakke
Antal: 2 bageplader
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Peberfrugtspesto

  • 2 røde eller orange peberfrugter
  • 2 spsk soltørrede tomater i olie
  • 2 spsk olie fra glasset
  • 1/2 dl græskerkerner eller cashewnødder
  • 3 spsk gærflager kan undlades
  • evt. 1 fed hvidløg
  • friskkværnet peber
  • salt

Pizzadej

  • 25 g gær
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk sukker
  • 3 dl lunken plantedrik fx havredrik eller mandeldrik
  • 1 dl neutral yoghurt fx Alpro
  • 1/2 dl raps- eller olivenolie
  • 100 g fuldkornsmel
  • ca. 600 g hvedemel

Fyld og topping

  • 300-400 g vegansk fars stegt på panden i lidt olie
  • 200 g revet vegansk ostealternativ
  • 1 spsk oregano
  • 1 dl plantedrik til pensling fx havre- eller mandeldrik
  • 4 spsk sesamfrø
  • 4 spsk birkes

Sådan gør du

Peberfrugtspesto

  • Steg peberfrugter på panden i lidt olie til de er gyldne og bløde i konsistensen. Du kan også grille dem!
  • Blend de stegte peberfrugter med soltørrede tomater, græskarkerner, gærflager, salt og peber. Blend evt. også et fed hvidløg med, hvis du ønsker mere smag. 
  • Du skal bruge ca. halvdelen af pestoen til at lave pizza twisters. Gem fx den anden halvdel til en lækker pastasalat.

Pizzadej

  • Denne dej kan røres sammen både i hånden og med røremaskine. Rør gær ud med lunken plantedrik. Tilsæt yoghurt og olie. Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt den godt sammen. Dejen må endelig ikke blive for tør, så det er ikke sikkert du skal bruge alt melet. 
  • Dæk dejen til med et rent viskestykke dejen hæve en times tid på køkkenbordet.
  • Delen dejen op i to og rul hver dejklump ud til en rektangel. Smør med pesto, drys med vegansk ost, mince og oregano. 
  • Fold dejen på midten, så den ene side dækker den anden. Tryk dejen sammen. Pensl med plantedrik og drys først sesamfrø på den ene side, tryk dem ned i dejen og vend forsigtigt dejen. Pensl med plantedrik på den anden side og drys med birkes.
  • Skær nu dejen ud i aflange strimler af ca. 2-3 cm i bredden. Rul stykkerne, så de twitter og læg dem på en bageplade. 
  • Lad dem efterhæve i ca. 15-20 minutter og bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 12 minutter.
  • Lad dem køle af og dine pizza twisters er nu klar til madpakken.

Noter

Se video hvor jeg laver pizza twister på min Instagram.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.