Denne lækre gryderet er inspireret af den Indiske Tikka Masala der er en klassisk og kendt indisk ret. Min udgave er med blomkål og tofu. En perfekt ret at servere for tofu-skeptikeren, da det netop er i en ret som denne, hvor tofu kommer til sin ret.
Du finder ingredienserne i dit lokale supermarked. Tofu finder du blandt andet i Rema 1000, Aldi, Kvickly, Føtex og Bilka har tofu som fast vare. Sørg for at gå efter fast tofu og ikke silketofu til denne opskrift.
Sørg for selv at justere, hvor stærk du ønsker gryderetten. Hvis børn eller andre der ikke er til stærk mad skal spise den, vil jeg anbefale at droppe chili og i stedet servere med lidt stærk chilisauce ved siden af.
Jeg serverer den altid med ris og frisk koriander på toppen. Hvis du ikke er til koriander kan du også servere den med finthakket spinat.
Tikka masala med blomkål og tofu
Ingredienser
- 1 løg
- 3-4 fed hvidløg
- 1 blomkålshoved
- 1 blok fast tofu (250 g drænet vægt)
- 2 tsk garam masala
- 1 tsk gurkemeje
- 1/2-1 tsk chiliflager
- 1/2 tsk stødt spidskommen
- 1/2 tsk stødt koriander
- 1 tsk salt
- 1 spsk tomatpure
- 1 tsk friskrevet ingefær
- 1 dl vand
- 1 g dåse hakkede tomater
- 1 g dåse kokosmælk
- olie til stegning fx kokos- eller rapsolie
- 1 spsk sojasauce
- 1 lime
Til servering
- ris
- frisk koriander
Sådan gør du
- Start med at snitte og hakke. Hak løg og hvidløg fint. Skær blomkålhovedet i småbuketter. Skær tofu i tern.
- Varm en wok og rist alle krydderierne på den tørre pande. Hæld lidt olie på panden og tilsæt tomatpure og friskrevet ingefær. Steg løg og hvidløg med krydderierne et par minutter imens du rører rundt og tilsæt 1 dl vand.
- Smid blomkålsstykkerne og tofu på panden. Tilsæt også de hakkede tomater og kokosmælk. Rør det hele sammen og bring det i kog. Lad det herefter simre ved middel varme i ca. 25 minutter til blomkålsstykkerne er kogte, men ikkeoverkogte.
- Smag til med lidt sojasauce og frisk limesaft. Server fx med ris og frisk koriander eller finthakket spinat.
Mig bekendt så er tikka masala mere britisk end indsk, men derfor kan den stadig smage godt.
Det har du helt ret i, det er blot krydderet garam masala der stammer fra det indiske køkken 🙂
Ser lækkert ud, men mangler blomkålen ikke i ingredienserne 😊
Du har fuldstændig ret. Den var smuttet. Det er nu rettet. Tak fordi du skriver og gør mig opmærksom 😀