Her er opskriften på et par lækre deller, perfekte til en salat, wraps og som en hapser på madpakken. De er lavet på quinoa og sorte bønner som proteinkilde, gulerødder, løg og hvidløg som det grønne, paprika som smagsgiver og hørfrø som bindemiddel, som kan bruges i stedet for æg i deller som de her, så de også bliver veganske. Det er selvfølgelig helt op til dig hvad du bruger.
På min Instagram har jeg delt en video hvor jeg laver dellerne. Her kan du også se, hvilken konsistens farsen skal have. Se videoen lige her.
Veggiedeller med quinoa og sorte bønner
Her er opskriften på et par lækre deller. Perfekte til madpakken, til en salat eller wraps.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Samlet tid30 minutter min
Ret: Tilbehør
Antal: 16 deller
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 1 hørfrøæg (svarer til 1 æg) 1 spsk knuste hørfrø og 3 spsk kogende vand
- 2 mellemstørrelse gulerødder
- 1 lille løg
- 1-2 fed hvidløg
- 150 g kogte sorte bønner
- 100 g kogt quinoa
- 1/2 dl havregryn
- 2 spsk tomatpure
- 1 tsk sød eller røget paprika
- 1/2 tsk salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Stil hørfrø i blød i kogende vand i ca. 10 minutter - så får du et “hørfrøæg” der kan bruges bindemiddel i stedet for et æg.
- Hak gulerødder (jeg brugte revede fordi jeg havde en rest), løg og hvidløg meget fint i en foodprocessor eller minihakker.
- Tilsæt bønner, quinoa, havregryn, tomatpuré, salt og peber. Brug “puls” funktionen på din foodprocessor, så der stadig er bid i dellerne.
- Lad farsen hvile et kvarters tid inden du former dellerne. Imens kan du varme ovnen op til 180 grader almindelig ovn. Alternativt kan du også stege dellerne på en pande med olie.
- Form dellerne til kugler og tryk dem flade. Læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ca. 15-20 minutter i ovnen. De er nu klar til servering, fx til lækker salat og hummus.
Noter
Tip: kan også laves til større bøffer som fx kan bruges i en burger!