Tre hovedingredienser: blomkål, ærter og squash. Stegt med lidt karry og serveret med en cremet tahindressing med frisk persille. Jeg ved at det ikke ligefrem er blomkålssæson i Danmark endnu, det er først fra juni, men heldigvis kan vi få blomkål fra syden året rundt, og så har du også denne opskrift til når den danske blomkålssæson starter.
Dressingen er en lækker tahindressing, det er ikke første gang jeg deler en tahindressing herinde, men det er så lækkert og nemt at lave og den kan den varieres, fx kan du blende den med soltørrede tomater (som denne opskrift) eller med persille som jeg gør i nedenstående opskrift.
Blomkålssalat med karry, squash, ærter og tahindressing
Simpel og lækker salat der både kan spises imens den er lun og kold. Blomkål og squash stegt med karry og grønne ærter, serveret med en tahindressing med frisk persille.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid5 minutter min
Samlet tid15 minutter min
Ret: Salat, Tilbehør
Antal: 4 personer (tilbehør)
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 1 blomkålshoved
- 1 squash
- 1-2 spsk olivenolie til stegning
- 200 g frosne grønne ærter
- 2 tsk mild karry
- 1/2 tsk salt
Tahindressing med persille
- 3 spsk tahin
- en håndfuld frisk persille
- 1 spsk citronsaft
- 1 fed hvidløg kan undlades
- 0,5-1 dl vand
- salt
Sådan gør du
- Skær blomkål i små buketter og squash i små tern. Varm en pande med lidt olie og steg grøntsagerne på panden. Tilsæt også karry og salt.
- Dæk de frosne ærter med kogende vand og lad dem stå og tø op imens du steger de andre grøntsager færdige - si herefter vandet fra. Hvis salaten skal spises lun, kan du i stedet hælde ærterne med på panden.
- Server de stegte grøntsager med en lækker tahindressing.
Tahindressing
- Blend tahin med citronsaft og hvidløg i en minihakker - tilsæt vand lidt efter lidt indtil du har den ønskede konsistens (cremet og tynd nok til at kunne bruges som dressing).