Fyldte peberfrugter med mættende og proteinrige ingredienser, godt krydret og fuld af smag. Peberfrugterne er fyldt med en blanding af quinoa, sorte bønner og majs der er kogt med hakkede tomater og krydderier. Serveret med vegansk sour cream lavet på cashewnødder, salsa, avocado og frisk koriander (som nogle af os elsker og andre hader – men den er valgfri ;)).
Retten er egentlig meget nem at lave og kunne også være super gæstemad, når du anretter den lidt fint som jeg har gjort på billedet nedenfor. Har du ekstra af fyldet, er det oplagt til både burritos eller i en taco salat dagen efter.
Fyldte peberfrugter med mexicansk inspireret fyld og vegansk sour cream
En skøn ret der passer både til hverdag og weekend.
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Samlet tid35 minutter min
Ret: Aftensmad
Køkken: Mexicansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 4 peberfrugter alle farver kan bruges
- 1 spsk olivenolie til smørelse
Mexi fyld
- 2,5 dl quinoa
- 1 løg
- 2-3 fed hvidløg
- 250 g champignon
- 1 spsk olivenolie til stegning
- 2 tsk sød paprika
- 1 tsk cayennepeber (efter smag)
- 1 tsk stødt koriander
- 400 g hakkede tomater
- 2 spsk tomatpure
- 240 g kogte sorte bønner svarer til en dåse eller karton drænede bønner
- 100 g g majs fra dåse eller frost
- salt og friskkværnet peber
Vegansk "sour cream" (kan erstattes af en neutral yoghurt, fx sojayoghurt)
- 75 g cashewnødder
- ca. 1 dl vand
- 1/2 spsk æblecidereddike
- 1/2 tsk dijonsennep
- 1 fed hvidløg
- 1/2 tsk salt
Servering
- 1-2 avocado
- frisk koriander
- salsa
Sådan gør du
- Skær peberfrugter over på langs og fjern forsigtet kernehus og stilk, så har du ud af hver peberfrugt har to skåle. Med de 4 peberfrugter giver det dig 8 skåle i alt.
- Smør et ovnfast fad med olie og læg peberfrugterne i fadet.
Mexi fyld
- Kog quinoa i en gryde med 5 dl letsaltet vand. Det skal koges i ca. 13-15 minutter indtil du kan se frøene er "poppet".
- Hak løg, hvidløg og champignon fint. Varm en pande med olie og steg ingredienserne. Tilsæt også paprika, cayennepeber og stødt koriander. Tilsæt de hakkede tomater og tomatpure. Lad det simre ved lav-middel varme indtil quinoa er kogt (brug her tiden på at tilberede alt tilbehøret). Tilsæt det kogte quinoa, sorte bønner og majs. Bland det godt sammen og smag til med salt og peber.
- Fyld peberfrugterne med fyldet og bag dem i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 20 minutter.
Vegansk "sour cream"
- Afhængig af hvor kraftig din blender er, så kan det være en fordel at lægge cashewnødderne i blød for at få en helt cremet konsistens. Du kan enten lægge dem i blød i 3-4 timer i koldt vand eller kvikløsningen, hvor du bruger kogende vand og lægger dem i blød i 30 minutter. Hvis du har en powerblender eller en kraftig foodprocessor som jeg, så er det ikke nødvendigt at lægge i blød.
- Blend cashewnødder, vand, æblecidereddike, sennep, hvidløg og salt indtil du får en helt cremet konsistens.
Servering
- Server de bagte og fyldte peberfrugter med en spsk sour cream, avocadoskiver, salsa og frisk koriander.