Proteinrige madpandekager lavet af røde linser – inspireret af de indiske dosa pandekager minus fermenteringen. Fyldet er lavet af revet tofu der er stegt på panden og krydret godt. Serveret med frisk grønt og en cashewdressing med gurkemeje.
Gurkemejedressing
Du laver dressingen ved at tage udgangspunkt i cashewdressingen fra denne opskrift – du skal blot tilsætte 1/2-1 tsk gurkemeje til dressingen.
Pandekagerne er super lette at lave – det kræver at du har en blender – alternativt kan du bruge linsemel, som du kan finde i online helsekostbutikker. Linserne skal ikke koges de skal blot skylles og blendes med den angivne mængde vand og lidt salt.
Til din mince skal du bruge en fast tofu som rives på et rivejern og krydres godt. Det får en skøn konsistens, du bestemmer selv smagen afhængig af de krydderier du kan lide at bruge. Det revede tofu kan også bruges til en veggie bolognese med hakkede tomater som også kan bruges til en kødfri kødsovs til fx lasagne.
Proteinrige madpandekager af linser
Ingredienser
- 3 dl tørrede røde splitlinser
- 3 dl vand
- 1/2 tsk salt
- lidt olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Skyl linserne godt i en sigte (de skal ikke koges). Blend dem med vand og salt til du får en helt ensartet dej, dejen er rimelig tynd.
- Varm en pande med lidt olie og hæld en smule dej i midten, fordel med en ske som jeg gør i videoen. Jeg laver dem ikke for store, da jeg synes det er lettere at vende de små. Sørg for at stege ved middel varme, så panden ikke bliver for varm og dine pandekager brænder på. Steg et par minutter på begge sider.
- Server med lækkert fyld, fx tofu mince (opskrift nedenfor), friske salat og gurkemejedressing.
Tofu Mince
Ingredienser
- 400 g fast tofu
- 1-2 løg fx skalotteløg
- 2-3 fed hvidløg
- 2 tsk sød paprika
- 1 tsk røget paprika
- 1/2 cayennepeber (spicy udgave - valgfri)
- 2 spsk tomatpure
- 1-2 dl vegetabilsk madlavningsfløde fx på havre eller ris
- salt eller sojasauce efter smag
- friskkværnet peber
- olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Riv tofu på et rivejern. Skær løg i tynde skiver og hak hvidløg fint.
- Varm en pande og rist krydderierne. Tilsæt olie og steg det revede tofu, løg og hvidløg i nogle minutter. Tilsæt tomatpure og madlavningsfløde - steg det under omrøring i yderligere et par minutter til løgene er bløde og dit mince har en gyldenbrun farve.
- Smag til med salt og peber. Server fx til madpandekager, wraps, mexicansk mad eller pasta.
Mangler der ikke et link til dressingen ? 💚