Mexi Bowl med Søde Kartofler, Grønkål og Refried Beans

Buddha Bowls, Veggie Bowls, Poke Bowls… Bowls er stadig hotte! Det er vel mest af alt bare et andet ord for en måltidssalat. Når jeg kalder en ret for bowl, er det fordi det er en salat med mættende ingredienser, gerne nogle der er bagte, kogte og stegte. Gerne med komplekse kulhydrater som de søde kartofler i denne bowl, bønner, quinoa og de stegte grøntsager. En god proteinkilde som fx bønnerne og quinoa. Lidt fedt som i denne bowl er fra avocado og chilimayo. En salat der giver dig alt hvad du har brug for i et måltid og holder dig mæt længe.

Mexi Bowl Opskrift

Mexi Bowl - Mættende Måltidssalat

Inspiration til en skøn Mexi Bowl. Vi laver dem gerne til aftensmad og så har vi også to bowls til frokosten dagen efter. Vores datter på 3 år elsker at kunne samle selv og at tingene ikke er blandet helt sammen - så hun smager gerne flere af tingene. Derfor er bowls også perfekte til børnefamilier - man kan jo altid supplere lidt med ting man ved barnet kan lide.
Antal: 4 bowls
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

Bagte søde kartofler

  • 400 g søde kartofler
  • 2-3 spsk olivenolie
  • 2 tsk tørret timian
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1/2 tsk sort peber
  • 1 tsk salt

Quinoa

  • 4 dl quinoa
  • 8 dl vand
  • en smule salt

Refried Beans (Bønnemos)

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • ca. 400 g kogte sorte bønner
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1/2 tsk salt
  • ca. 1 dl grøntsagsfond eller 1/2 grøntsagsbouillon rørt ud i kogende vand

Stegte grøntsager

  • 200 g grønkål
  • 2 røde snackpeber
  • 1 lille dåse majs (150 g)
  • olivenolie til stegning

Avocado

  • 1-2 moden avocado

Chilimayo

  • 4 spsk chilimayo købt færdiglavet fx Flying Goose som kan købes i mange supermarkeder - eller hjemmelavet (find opskrift under aquafaba mayo her på siden)

Sådan gør du

Bagte søde kartofler

  • Skyl og skrub de søde kartofler. Behold skrællen på hvis du har købt økologiske - ellers skræl dem. Skær dem i grove tern og hæld dem i et ildfast fad. Vend dem med olie og krydderier. Bag i ovnen ved 200 grader varmluft i ca. 25 minutter.

Quinoa

  • Skyl quinoa i en sigte. Kog i 8 dl vand i letsaltet vand. Bring grydens indhold i kog og lad det småkoge i ca. 13-15 minutter.

Refried Beans (Bønnemos)

  • Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde med lidt olie og steg løgene til de er let gyldne. Tilsæt de kogte sorte bønner og krydderier og lad dem stege lidt. Tilsæt herefter grøntsagsfond og lad det simre med låg ved middel-høj varme i 5-10 minutter. Blend bønnerne i en blender eller med en stavblender - smag til med salt.

Stegte grøntsager

  • Skyl grøntsagerne. Fjern stilke fra grønkål og hak det fint. Varm en pande med en smule olie og steg grønkål i nogle minutter til det får en flot mørkegrøn farve. Tag kålen af panden.
  • Fjern kernehus fra peberfrugt og skær dem i skiver. Si vandet fra majs. Brug den samme pande som du har brugt til kål og steg peberfrugt og majs til det får en let gylden farve.

Avocado

  • Skær avocado i tynde skiver.

Anretning

  • Anret din Mexi Bowl med de bagte søde kartofler, kogt quinoa, stegt grønkål, stegte grøntsager, refried beans, avocado og chilimayo.
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.