Vegansk pesto med basilikum

Ja, der er nu ikke noget nyt i det. Men det er altid godt at have en god basisopskrift på en skøn pesto. Jeg havde en masse basilikum der skulle bruges, så lavede denne grønne pesto. Jeg har brugt den i en toast/panini med hjemmeavlede tomater, forårsløg og soltørrede tomater. Du kan også bruge den til salater, på pizza, pasta og meget mere.

Basilikum pesto

Basilikum pesto

Forb. tid10 minutter
Samlet tid10 minutter
Antal: 1 glas pesto
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 stort bundt basilikum
  • 1-2 fed hvidløg
  • ca. 0,5 dl extra jomfru olivenolie
  • 3 spsk gærflager eller (vegansk) parmesan
  • 40 g pinjekerner ristet gyldne på en tør pande
  • saften fra 1 lime
  • 1/2 tsk salt
  • lidt peber

Sådan gør du

  • Hæld alle ingredienserne i en minihakker og hak det til en lækker pesto. Opbevar i en lufttæt beholder på køl.
  • Brug fx din pesto til at lave en lækker panini, til salater eller hvor du nu ellers normalt bruger pesto.

Noter

Tip: du kan bruge samme opskrift til fx persille- eller ramsløgspesto 
No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.