Ja, der er nu ikke noget nyt i det. Men det er altid godt at have en god basisopskrift på en skøn pesto. Jeg havde en masse basilikum der skulle bruges, så lavede denne grønne pesto. Jeg har brugt den i en toast/panini med hjemmeavlede tomater, forårsløg og soltørrede tomater. Du kan også bruge den til salater, på pizza, pasta og meget mere.
Basilikum pesto
Forb. tid10 minutter min
Samlet tid10 minutter min
Antal: 1 glas pesto
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 1 stort bundt basilikum
- 1-2 fed hvidløg
- ca. 0,5 dl extra jomfru olivenolie
- 3 spsk gærflager eller (vegansk) parmesan
- 40 g pinjekerner ristet gyldne på en tør pande
- saften fra 1 lime
- 1/2 tsk salt
- lidt peber
Sådan gør du
- Hæld alle ingredienserne i en minihakker og hak det til en lækker pesto. Opbevar i en lufttæt beholder på køl.
- Brug fx din pesto til at lave en lækker panini, til salater eller hvor du nu ellers normalt bruger pesto.
Noter
Tip: du kan bruge samme opskrift til fx persille- eller ramsløgspesto