Svampet squashkage. Det er sæson for danske squash og hvis du dyrker squash selv, har du sikkert en masse squash klar til at blive spist! Denne svampede squashkage er super lækker og nem at lave. Selve kagen er vegansk, men kræver ingen fancy ingredienser. Kagen er nemlig svampet ved hjælp af squash og olivenolie.
Hvis du vil lave toppingen i en vegansk udgave, skal du dog bruge en vegansk smøreost (fx den neutrale fra Violife) – men du kan også bare lave en lys glasur i stedet eller undlade, da kagen i sig selv er dejlig svampet og fuld af smag.
Svampet squashkage
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid45 minutter min
Samlet tid55 minutter min
Antal: 12 stykker kage
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 350 g hvedemel
- 150 g sukker fx rørsukker
- 3 tsk kanel
- 1/2 tsk stødt ingefær
- 1 tsk vaniljepulver el. 1/2 vaniljestang
- 2 tsk bagepulver
- 1 nip salt
- 3 dl plantedrik fx havre- eller sojadrik
- 1 dl olivenolie
- 200 g revet squash
Frosting (kan sagtens undlades, da kagen er dejlig svampet i sig selv)
- 150 g smøreost (jeg bruger creamy (original flavour) fra Violife)
- 150 g flormelis
- 1 tsk vaniljesukker
- øko citron
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.
- Bland først alle de tørre ingredienser i en skål: mel, sukker, kanel, ingefær, vanilje, bagepulver og salt.Tilsæt plantedrik og olie og pisk det godt sammen så der ikke er klumper i dejen. Riv squash og vej 200 g af - vend revet squash med dejen.
- Læg et stykke bagepapir i en stor springform (ca. 26 cm). Bag kagen i ca. 45 minutter (afhængig af din ovn). Stik en kniv igennem kagen, når der ikke kommer dej på kniven er den bagt færdig. Stil kagen til afkøling.
Frosting
- Pisk (vegansk) flødeost sammen med flormelis, vaniljesukker og lidt reven citronskal (kun den gule del af citronen, da det hvide fra citronen smager bittert). Smør frostingen på kagen.