Den lækreste opskrift på bløde kanelsnegle med græskar og pumpkin pie spice. En rigtig efterårskage med sæsonens lækre smage. Jeg havde min datter med i køkkenet begge gange da vi testede dem og hun hjalp også med at smøre frosting på. Et hyggeligt lille projekt i efterårsferien.
Kanelsnegle med græskar og pumpkin pie spice
Forb. tid20 minutter min
Hævetid:1 time t 15 minutter min
Samlet tid1 time t 35 minutter min
Ret: Bagværk, Kage, Kanelsnegle
Køkken: Amerikansk
Antal: 12 snegle
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 25 g gær
- 1 nip salt
- 2 dl lunken plantedrik fx havre- eller sojadrik
- 75 g smørbar blok (der har stået ved stuetemperatur en halv times tid før brug)
- 100 g græskarpuré se opskrift
- 100 g sukker
- ca. 375 g hvedemel + ekstra til udrulning
- ca. 2 spsk rapsolie til at smøre skålen
Fyld
- 125 g smørbar blok (der har stået ved stuetemperatur en halv times tid før brug)
- 150 g brun farin
- ca. 4 tsk pumpkin pie spice (eller 3 tsk kanel, 1/2 tsk kardemomme, 1/2 stødt ingefær, 1 knivspids muskatnød, 1 knivspids nellike og 1 knivspids allehånde (brug de ingredienser du har liggende af dem).
Creme cheese frosting
- 1 pakke vegansk neutral flødeost
- ca. 100 flormelis
- 2 tsk vaniljesukker
Sådan gør du
- Smuldr gær i en skål og opløs det sammen med salt og lunken plantedrik. Tilsæt det bløde smør, græskarpuré og sukker og rør det sammen (smøret skal nok smelte helt under æltning). Tilsæt mel lidt efter lidt og ælt dejen godt igennem, så den slipper kanten af skålen. Mængden af mel passer til at du bruger en røremaskine til at ælte dejen. Hvis du ælter i hånden skal du muligvis bruge mere.
- Smør en skål eller bøtte med rapsolie og hæld dejen heri. Dæk med et rent viskestykke og lad dejen hæve ved stuetemperatur i en times tid.
Fyld
- Pisk det bløde smør og pumpkin pie spice krydderierne sammen til en sukkermasse.
- Drys mel på bordet og slå dejen ned. Rul den til en rektangel og påfør fyld i et ensartet lag. Rul dejen sammen på den aflange led til en rulle og skær stykkerne i ca. 2-3 cm tykke snegle.
- Læg et stykke bagepapir i et ildfast fad og læg sneglene heri. Lad dem efterhæve i ca. 15 minutter. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
- Bag sneglene i ca. 25-30 minutter til de har en gylden kant.
Creme cheese frosting
- Pisk vegansk smøreost med flormelis og vaniljesukker. Påfør på kagen når den er kølet HELT af (ellers smelter det).
Hej. Johanne. Mener du ikke 3 tsk. Kanel, i stedet for 3 spsk. Til fyldet. Ellers forstår jeg ikke forholdet.
Mvh. Linda.
Ps. Mange tak for alle de gode opskrifter, jeg har 2 af dine bøger. Og jeg bruger dem flittigt.
Hej Linda,
Tak fordi du er opmærksom – det var sørme en tastefejl. Den er rettet nu.
Hvor er det dejligt at høre at du er glad for mine bøger.
Rigtig god jul 🙂
De bedste hilsner
Johanne