Vinaigrette dressing med en skøn syrlighed og sødme fra enten clementin, mandarin eller appelsin. Skøn til efterårets og vinterens salater. Jeg er vild med at bruge denne vinaigrette med appelsin, clementin eller mandarin på blandt andet kålsalater. Du kan også lave den med citron, som bliver mere syrlig og passer godt til fx en spidskålssalat.
Citrus vinaigrette - med klementin, mandarin eller appelsin
Antal: 1 servering - til 1 stor salat
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 2 klementiner eller mandariner eller 1 appelsin eller citron
- 2 spsk hvidvinseddike
- 1 spsk extra jomfru olivenolie
- 1 spsk ahornsirup
- 1 knivspids salt
- friskkværnet peber
Sådan gør du
- Skær citrusfrugterne over i halve og pres saften ud af dem, brug gerne en citruspresser.
- Bland saften med hvidvinseddike, olivenolie, sirup, salt og peber.
- Smag den til. For mere sødme tilsæt lidt sirup. For mere syrlighed tilsæt eddike. For mere fylde tilsæt mere olie. Skal den være stærkere tilsæt peber og til sidst selvfølgelig salt efter behov.
- Server til efterårets og vinterens salater - den er fremragende sammen med kål.