Skøn suppe der passer perfekt til det kolde vintervejr vi har på vej. Suppen passer godt til hele vinteren, hvor både jordskokker og knoldselleri er i sæson. Jeg har lavet en mættende topping med svampe, brødcroutoner og kikærter, men du kan også servere andet til, fx noget lækkert brød.
Suppe med jordskokker og knoldselleri
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid20 minutter min
Ret: Aftensmad, Suppe
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 500 g jordskokker
- 1 knoldselleri
- 2 dl reduceret grøntsagsfond eller 1 grøntsagsbouillon terning rørt ud med 2 dl kogende vand
- ca. 8 dl vand
- 1 dl vegetabilsk madlavningsfløde fx på havre, ris- eller kokos
- olivenolie til stegning
- salt og peber
Topping
- 100 g shiitake svampe eller champignon
- 2-3 skiver brød
- 240 g kogte kikærter svarer til en dåse drænede kikærter
- 1 lille håndfuld frisk rosmarin
- 1 tsk sød paprika
- 1 tsk røget parika
- salt og peber
Sådan gør du
- Skær løg og hvidløg i grove stykker. Varm en stor gryde med lidt olie, hæld løg og hvidløg i gryden og steg indtil løgene er gennemsigtige.
- Skræl jordskokker og skær skrællen af knoldselleri. Skær begge i grove stykker og tilsæt til gryden sammen med grøntsagsfond og vand. Bring grydens indhold i kog og lad det koge med låg ved middelhøj varme indtil rodfrugterne er møre.
- Tilsæt madlavningsfløde og blend suppen helt cremet med en stavblender. Smag til med salt og peber.
Topping
- Skær svampe i tynde skiver, brød i croutoner. Hæld væsken fra kikærterne og skyl dem grundigt.
- Varm en pande med lidt olie og steg først svampe et par minutter, tilsæt brødcroutoner, kikærter, rosmarin og krydderierne. Steg det godt igennem i ca. 5 minutter, så alle ingredienserne får en let gylden farve.
- Server suppen med den skønne topping og ekstra friskkværnet peber.