Frisk salat med et syrligt twist fra grapefrugt. Efter alt den fede mad i juledagene ved jeg bare at jeg får lyst til mere grøn og frisk mad. Så derfor har jeg fokuseret på nye salatopskrifter, blandt andet denne sprøde sag.

Frisk salat med edamamebønner, ristede solsikkekerner og grapefrugt saft
Forb. tid20 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 150 g edamamebønner uden bælg fra frost
- 75 g solsikkekerner
- 75 g feldsalat
- 150 g revet gulerod
- 50 g tørrede tranebær
- 1 grapefrugt
- 1 nip salt
Sådan gør du
- Hæld kogende vand over edamamebønnerne og lad det stå i 5 minutter og si herefter vandet fra.
- Varm en pande og rist solsikkekerner på den tørre pande under omrøring til de er gyldne.
- Vend en salat af feldsalat, edamamebønner, revet gulerod, tranebær og de ristede solsikkekerner. Pres saften fra en grapefrugt ud over salaten og evt. et nip salt.
- Server salaten som en tilbehørssalat.