Herlig vintersalat med sæsonens lækre råvarer. Grønkål stegt let på panden og bagte gule beder – du kan selvfølgelig også variere mellem andre rødbedesorter. Toppet med tørrede tranebær og ristede græskarkerner. Salaten serveres med en simpel yoghurtdressing – jeg har lavet den på sojayoghurt, men du kan selvfølgelig bruge lige den yoghurt du foretrækker.
Vintersalat med grønkål, bagte beder, tranebær, ristede græskarkerner og yoghurtdressing
Herlig vintersalat med sæsonens lækre råvarer - spis den hele vinterhalvåret, hvor råvarerne er i sæson.
Køkken: dansk
Antal: 4 personer (tilbehør)
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 1 kg gule beder alternativt rødbeder, bolsjerødbeder eller anden rødbedesort
- 50 g græskarkerner
- ca. 200 g grønkål
- 50 g tørrede tranebær
- 150 g kogte belugalinser eller grønne linser
- 2 spsk olivenolie
- 1/2 tsk salt
Yoghurtdressing
- 2 dl yoghurt fx neutral sojayoghurt
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk ahornsirup
- 1 spsk citronsaft
- friskkværnet peber
- salt
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Skræl de gule beder og skær dem i grove stykker. Læg dem i et ovnfast fad og vend dem med olie og salt. Bag i ovnen ca. 20-25 minutter.
- Varm en pande og rist græskarkernerne på den tørre pande til de "popper" og bliver gyldne. Tag dem af panden og stil dem til side.
- Fjern de grove stængler fra grønkål og hak kålen groft. Hæld lidt olie på panden og steg grønkål nogle få minutter, til det får en flot mørkegrøn farve.
- Lav en yoghurtdressing ved at røre yoghurt sammen med sennep, sirup, citronsaft og smag til med salt og peber.
- Hæld kålen på et salatfad, top med de bagte gule beder, de kogte belugalinser, tranebær og ristede græskarkerner. Server med yoghurtdressing. Server salaten som tilbehør - den passer godt hele vinteren, hvor både kål og rødbeder er i sæson.