Sprød og farverig salat med masseret rødkål og grønkål, gulerodsstrimler, appelsin og cashewnødder, vendt med tahindressing. En salat der passer rigtig godt til til sidst på efteråret og hele vinteren, hvor grøntsagerne er i sæson. Salaten passer også godt på julebordet.
Kålsalat med gulerodsstrimler, appelsin og tahindressing
Sprød vintersalat der også kunne passe på julebordet.
Forb. tid20 minutter min
Samlet tid20 minutter min
Ret: Salat
Køkken: dansk
Antal: 4 personer (tilbehør)
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 200 g grønkål
- ca. 1/2 rødkål
- 3 gulerødder
- 2 appelsiner
- 75 g saltede cashewnødder
Tahindressing
- 3 spsk tahin
- 1 spsk citronsaft
- 0,5-1 dl vand
- salt efter smag
Sådan gør du
- Fjern de grove stængler fra grønkål. Skær rødkål over på midten og skær den grove hvide stængel fra. Hak grønkål helt fint og skær rødkål i helt fine og tynde strimler. Hæld det i en skål og masser kålen godt med fingrene i ca. 5 minutter. Dette gør din kålsalat mindre grov, gør at kålen optager dressing bedre og at den er lidt mildere ved fordøjelsen.
- Brug en skrællekniv til at lave brede gulerodsstrimler - brug også gerne skrællen, hvis du bruger økologiske gulerødder. Skær skrællen af appelsinerne og skær dem i tynde strimler. Vend gulerodsstrimlerne og appelsinerne med kålen og top med cashewnødder.
- Blend tahin sammen med citronsaft og vand lidt efter lidt til konsistensen er cremet. Smag til med lidt salt. Server dressingen til salater.
- Vend salaten med tahindressing eller server den ved siden af.