Jeg elsker at eksperimentere med salater til julebordet – det er nok det element på julebordet der varierer mest fra år til år. Denne salat har masser af smag og er dejlig sprød Jeg elsker den let bitre smag fra hasselnødder og de stegte rosenkål, sprødheden fra rødkål sammen med den både søde og syrlige smag fra granatæble og mandariner.
Jeg synes salaten er saftig nok i sig selv, men hvis du ønsker en dressing til, kan du fx bruge min opskrift på citrus-vinaigrette med enten appelsin eller mandarin.
Rødkålssalat med stegt rosenkål, mandarin og hasselnødder
Forb. tid20 minutter min
Tilb. tid5 minutter min
Samlet tid25 minutter min
Ret: Grøn jul, Julemad, Salat
Køkken: dansk
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 300 g rosenkål
- 75 g hasselnødder
- 1/3 rødkål
- 1 lille granatæble
- 3 mandariner
- olivenolie til stegning
- lidt salt
Sådan gør du
- Skær enden af rosenkål og skær dem over i halve eller kvarte. Varm en pande med lidt olie og steg rosenkål ved høj varme til de bliver let gyldne. Drys dem med en smule salt. Tag rosenkål af panden og stil dem til side.
- Skær hasselnødder over i halve eller skiver og steg dem få minutter på den varme pande.
- Fjern den grove stilk (den tykke og hvide del fra dit rødkål) og snit rødkål helt fint - så fint som du kan. Giv den finthakkede rødkål en omgang massage med fingrene. Dette er med til at gøre din salat mindre grov, lade smag trænge mere ind og gøre den lettere fordøjelig (efter min mening).
- Åben granatæblet og pil kernerne ud. Gør det nede i en skål med vand, så undgår du saften i hele køkkenet. Åben mandariner og skær dem i små stykker.
- Saml nu din salat med de stegte rosekål, den masserede rødkål, granatæblekerner, mandariner og de ristede hasselnødder.
- Jeg synes salaten er saftig nok i sig selv med både mandariner og granatæblekerner, men hvis du ønsker en dressing til, så prøv min opskrift på citrus vinaigrette som også kan laves med mandariner.