Cremet og lækker ret risotto på perlebyg, heraf navnet Bygotto, med svampe. Serveret med stegt palmekål og grønne linser. En ret der er i sæson året rundt – i foråret og sommer kan du udskifte palmekål med spinat.
Bygotto med svampe og stegt palmekål
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Samlet tid35 minutter min
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 1 skalotteløg
- 3-4 fed hvidløg
- 200 g brune champignon
- 3 dl perlebyg alternativt risottoris eller speltkerner
- ca. 7 dl kogende vand erstat evt. 1 dl vand med hvidvin, hvis du har det liggende
- 2 grøntsagsbouillonterninger eller tilsvarende bouillonpulver/pasta
- 4-5 tørrede laurbærblade
- 100 g (vegansk) ost eller parmesan
- olivenolie til stegning
- friskkværnet peber
- salt efter smag
Stegt palmekål og linser
- 1 bundt palmekål
- 240 g kogte grønne linser svarer til en dåse drænede linser
- olivenolie til stegning
- 1 tsk chiliflager kan undlades
- 1/2 tsk salt
Sådan gør du
- Hak skalotteløg og hvidløg fint. Skær championer i tynde skiver. Varm en stor gryde med lidt olie og steg løg, hvidløg og champignon til løgene er gyldne og champignon er svundet ind.
- Skyl perlebyg i en sigte under vandhanen og hæld det i gryden. Rør grøntsagsbouillon terninger ud i kogende vand og tilsæt til gryden lidt efter lidt. Tilsæt også laurbærblade og lad grydens indhold koge uden låg. Skru ned til middel varme og lad det simre i ca. 15-20 minutter. Rør rundt i gryden i ny og næ.
- Tag laurbærbladene op af gryden. Tilsæt revet ost og lad det smelte sammen med bygottoen, smag til med salt og godt med peber.
Stegt palmekål og linser:
- Fjern den grove stilk fra palmekål og hak det groft . Varm en pande med olie og steg kål ved høj varme, tilsæt de kogte linser, chiliflager og salt.
- Server det stegte kål til din bygotto, top med ekstra friskkværnet peber.
Noter
Tip: Hvis du har rester næste dag, kan det være nødvendigt at tilføre lidt ekstra væske, her kan du fx bruge en madlavningsfløde, plantedrik eller blot lidt vand.