Alt-godt-fra-fryseren suppe med masser af grønt

En dejlig suppe der kan nydes året rundt og samtidig være sæson-venlig. Den indeholder nemlig frosne grøntsager og er derfor også nem og billig at lave. 

suppe med frostgrønt

Grøn fryser suppe

Forb. tid5 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard

Ingredienser

  • 1 løg
  • 2-3 fed hvidløg
  • 400 g frosne broccoli-buketter
  • 400 g frossen spinat
  • 200 g frosne ærter
  • en lille håndfuld friske urter fx persille, rosmarin eller timian
  • 8 dl kogende vand
  • 1 grøntsagsbouillon terning eller tilsvarende
  • ca. 1 dl fuldfed kokosmælk + lidt ekstra til topping
  • 40 g pinjekerner
  • olivenolie til stegning
  • friskkværnet peber
  • salt

Sådan gør du

  • Pil og hak løg groft. Varm en stor gryde med lidt olie og steg løgene til de er gennemsigtige. Pil hvidløg og hak hvidløg groft, tilsæt til gryden og lad det stege lidt med. 
  • Tilsæt alle de frosne grøntsager i gryden sammen med krydderurter. Rør grøntsagsbouillon ud med kogende vand og hæld det i gryden. Bring grydens indhold i kog og lad det koge i ca. 10 minutter. 
  • Tilsæt kokosmælk og blend grydens indhold helt cremet med en stavblender. Smag til med rigeligt peber og salt efter smag. 
  • Rist pinjekerner på en tør pande og server dem som topping på suppen med et “drizzle” kokosmælk og ekstra peber. 
3 Comments
  1. Hejsa du skriver rør grønsagsbouillon ud i kogende vand, men hvor meget? Det står ikke i ingredienslisten!

    Tænker også at 1 dl kokosmælk er lige i underkanten med væske…

    1. Hej Birthe,
      Du var hurtig, det var en fejl at boullion og kogende vand manglede på ingredienslisten.
      Det blev rettet lige efter jeg havde delt den.
      Mvh Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.