Stegte champignoner med løg, hvidløg, fløde og estragon. Serveret på ristet toast og med friskkværnet peber. Virkelig en lækker mad til fx frokost eller en hurtig aftensmad.
Svampetoast
Forb. tid5 minutter min
Tilb. tid10 minutter min
Samlet tid15 minutter min
Antal: 1 person
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 1/2 løg
- 1 fed hvidløg
- 200 g brune champignoner
- 1 dl madlavningsfløde fx på havre- eller ris
- 1 tsk tørret estragon
- 1 knivspids chiliflager
- 1 spsk olivenolie til stegning
- friskkværnet peber
- salt
Til servering
- 1-2 stykker ristet brød
Sådan gør du
- Hak løg fint. Skær hvidløg i skiver. Rens champignoner og skær også dem i skiver.
- Varm en pande med olie og steg først løg til de er gennemsigte, tilsæt herefter champignonskiver og hvidløg. Steg til champignerne er svundet ind og let gyldne.
- Tilsæt fløde, estragon, chiliflager, friskkværnet peber og lidt salt. Lad retten simre ca. 5 minutter under omrøring ved middel varme.
- Rist et stykke brød eller to og server de cremede svampe ovenpå brødet. Top gerne med ekstra friskkværnet peber.