Grøn pastasalat med sprøde grøntsager og cashewdressing med urter
Forb. tid15 minutter min
Tilb. tid10 minutter min
Samlet tid25 minutter min
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 200 g pasta brug den type du har lyst til
- 150 g edamame bønner fra frost
- 1 hoved frillice salat også kaldet ærtesalat
- 1 agurk
- 1 bundt asparges
- 2-3 forårsløg
Cremet urtedressing
- 80 g cashewnødder
- 1 håndfuld friske krydderurter fx persille og basilikum
- 1-2 spsk citronsaft
- 1-1,5 dl vand
- 1 tsk salt
Sådan gør du
- Kog pasta efter pakkens anvisning, Si vandet fra, skyl i koldt vand og lad pastaen køle af. Hæld edamame bønner i en skål og hæld kogende vand over dem, lad dem stå i ca. 5 minutter og si vandet fra.
- Hak salat, skær agurk i små tern og asparges og forårsløg i tynde skiver.
- Bland salat, agurk, asparges, forårsløg, edamame bønner og pasta. Vend med den cremede urtedressing.
Cremet urtedressing
- Afhængig af din blender, kan det være en fordel at stille cashewnødder i blød. Enten i koldt vand i 4 timer eller i kogende vand i 30 minutter. Si herefter vandet fra. Hvis du har en powerblender (fx Blendtec, Vitamix etc., er dette ikke nødvendigt).
- Blend cashewnødderne med de friske urter, citronsaft og vand. Start med 1 dl og juster med vand efter behov til du har en cremet og lækker dressing. Smag dressingen til med salt.