Klar suppe med friske grøntsager, tofu, miso og nudler. En nem hverdagsret der både mætter og smager godt. Hvis du er til ekstra spice, så tilsætter du bare ekstra chilisauce.
Vegetarisk / Vegansk Ramen Nudelsuppe
Klar suppe med friske grøntsager, tofu, miso og nudler. En nem hverdagsret der både mætter og smager godt.
Antal: 4 personer
Forfatter: Johanne Mosgaard
Ingredienser
- 4 forårsløg
- 2-3 fed hvidløg
- 1 frisk chili eller efter smag
- 1-2 tsk friskrevet ingefær
- 300 g fast tofu
- olie til stegning fx ristet sesamolie
- 2 tsk brun miso
- 1 tsk chilisauce
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 1 liter kogende vand
- 150 g slikærter
- 100 g enokisvampe
- 2-3 gulerødder
- 200 g risnudler
- sojasauce til servering
Sådan gør du
- Hak forårsløg i tynde skiver og gem den grønne del af forårsløgene til topping. Hak også hvidløg og chili fint. Hak også slikærter i skiver og skær gulerødder papirstynde på et mandolinjern – stil slikærterne og gulerødderne til side.
- Pak tofu ind i et rent viskestykke, pres overskydende væske ud af tofuen og skær det i tern. Varm en stor gryde med lidt olie og steg tofu til de er gyldne. Tilsæt de hakkede forårsløg, hvidløg og chili til gryden og steg dem i nogle minutter. Riv frisk ingefær og tilsæt sammen med miso og chilisauce. Rør grøntsagsbouillon ud med kogende vand og tilsæt til gryden. Lad grydens indhold simre og tilsæt til sidst de hakkede slikærter. Smag suppen til med ekstra miso eller chili.
- Kog nudler efter pakkens anvisning i en gryde for sig selv. Anret en skål med nudler, lidt enoki svampe, et par deciliter suppe og top med de finthakkede forårsløgtoppe og gulerodsskiver. Server med sojasauce ved siden af.