Plantebaseret kok Johanne Mosgaard

Om Englerod

Mit navn er Johanne Mosgaard, jeg er 30 år gammel og bor Nordjylland med min mand, vores datter og to hunde. Jeg arbejder til daglig som opskriftsudvikler og content creator, både på egne kanaler, men også i samarbejde med en række kendte brands.

Her på siden deler jeg min passion for velsmagende og farverig grøntsagsmad. Jeg er oprindeligt uddannet Multimediedesigner og har en Professionsbachelor i International Handel og Markedsføring. Min interesse for madlavning opstod i takt med, at jeg ændrede min livsstil. Jeg stoppede med, at spise pattedyr da jeg var 13 år og blev vegetar, da jeg flyttede hjemmefra. Efterhånden er min kost blevet mere og mere plantebaseret og i 2013 oprettede jeg min blog Englerod, hvor jeg stadig nyder at dele mine plantebaserede opskrifter.

I 2015 udgav jeg min første kogebog og har siden skrevet tre kogebøger udgivet hos Politikens Forlag. 

Du kan købe kogebøgerne direkte af mig via min webshop – her kan du også læse mere om mine madkurser som jeg løbende afholder. 

26 Comments
  1. Hej Johanne,

    Det er meget inspirerende at se dig i TV-programmet “Madnørderne”.
    Mange vegetarretter ligner jo nærmest vælling, når de kommer op på tallerkenen, men du har forstået, at det ikke er helt ligegyldigt, hvordan resultatet ser ud.
    Godt gået, Johanne…..

    1. Hej Erik,
      Tusind tak for dine søde ord 🙂
      Det er nemlig vigtigt at maden også ser indbydende ud, da vi jo også spiser med øjnene.
      Rigtig god dag til dig!
      De bedste hilsner
      Johanne

  2. Hej Johanne
    Jeg vil først sige tak for dine dejlige opskrifter. Både til hverdag og fest, er jeg glad og tryg, når jeg kaster mig ud i noget nyt. Dine retter er nemme at gå til og smagsfulde.
    Jeg vil meget købe din kogebog nr 2 Vegansk Livin’ la vida. Kan jeg gøre det gennem dig, eller?
    Mvh
    Jeanett

  3. Hejsa.
    Er der et sted man kan se opskrifter på det du laver i madnørderne på DR? Tænker især på græskar suppe og salat.
    Mvh. Casper Nielsen

    1. Hej Casper,
      Jeg har netop delt opskriften på suppen lige her: https://www.englerod.dk/2021/06/efteraarssuppe-graeskar/
      Må se at få skrevet opskriften på salaten ned og taget billeder, det bliver nok når græskar kommer i sæson her sidst på sommeren. Det var lidt en spontan salat jeg improviserede på dagen, brugte stegt grønkål, kogt quinoa, bagt græskar og karamelliserede mandler. Jeg serverede også græskarhummus til.
      De bedste hilsner
      Johanne

  4. Hej
    Tak for super inspirerende opskrifter og det er også en fornøjelse at følge det stadig om sig gribende køkkenhave projekt.
    Jeg har et spørgsmål omkring farvede kartofler. Jeg har selv haft Blå Congo flere år, men har overvejet at skifte til Purple Rain, som skulle være lidt mere fastkogende.
    Jeg kan se i din haveplan at du har begge. har du nogen præferencer, hvis man nu kun har plads til den ene?
    Hilsen
    Kirsten

    1. Hej Kirsten,
      Tusind tak for din skønne besked! Det varmer at høre at det jeg deler kan inspirere. Jeg har rigtig god erfaring med Purple Rain, hos mig gav de også et væsentlig større udbytte end Blå Congo. Så jeg ville gå med Purple Rain, hvis jeg kun skulle vælge én sort.
      Rigtig god fornøjelse i haven 🙂
      Kh. Johanne

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.